Other languages

Do you want more information about vaccination in different languages? Click here.

donderdag 4 november 2021

Hoe verloopt de vaccinatiecampagne in onze eerstelijnszone?

De overheid besliste begin oktober om alle 65-plussers een derde prik te geven van het coronavaccin. Momenteel zijn we volop bezig mensen voor een derde keer te vaccineren in onze eerstelijnszone, en dit in het vaccinatiecentrum van Grobbendonk. Het vaccinatiecentrum van Tielen is al een tijdje gesloten.

De vaccinaties verlopen vlot. Als we aan dit tempo kunnen verder vaccineren, zal elke 65-plusser zijn derde prik gehad hebben voor de start van de kerstvakantie.

Naast de 65-plussers worden alle nieuwe 12-jarigen ook uitgenodigd om gevaccineerd te worden. Daarnaast zijn er ook buitenlandse studenten, seizoensarbeiders en tweedekansers die nog gevaccineerd kunnen worden.

Wachttijd tot derde prik afhankelijk van type vaccin

Belangrijk om te weten is dat de wachttijd tussen je tweede en derde prik, afhankelijk is van het type vaccin je oorspronkelijk kreeg. Ben je gevaccineerd met AstraZeneca of J&J? Dan geldt er 4 maanden wachttijd tussen je tweede en derde prik. Bij Pzifer is dit 6 maanden. Enkel mensen met immuniteitsproblemen zullen sneller uitgenodigd worden voor een derde prik.