Other languages

Do you want more information about vaccination in different languages? Click here.

Uitnodiging

Wanneer je bijna aan de beurt bent voor de vaccinatie krijg je een persoonlijke uitnodiging via de post. Als je gegevens gekend zijn, krijg je ook een sms en een e-mail.
 
Voor een volledige bescherming tegen corona heb je twee vaccinaties nodig. Bij je uitnodiging voor je eerste prik maak je meteen ook een afspraak voor de tweede inenting. Zorg er dus voor dat je je ook vrij houdt voor dat tweede vaccinatiemoment. Hoeveel tijd er zit tussen de eerste en de tweede dosis, hangt af van het type vaccin. 
 
Opgelet: 
Het tijdstip wanneer je een uitnodiging ontvangt, hangt af van je leeftijd, je beroep, je
gezondheidssituatie en de beschikbaarheid van de vaccins. Het kan dus zijn dat een huisgenoot op een ander moment dan jij een brief, e-mail of sms ontvangt.

Je uitnodiging ook digitaal ontvangen?
Je krijgt de uitnodiging ook via je eBox van de Vlaamse overheid. Nog niet bekend met eBox? Je eBox activeren doe je via Mijn Burgerprofiel. Ga naar documenten en geef toestemming aan 'Mijn Burgerprofiel' om je per e-mail te informeren wanneer er zich nieuwe documenten in jouw eBox bevinden. Je zal dan een mailtje ontvangen wanneer je uitnodiging in je eBox is aangekomen.

Je afspraak maken
 
Wanneer je je uitnodiging hebt ontvangen, leg je online een afspraak vast voor een eerste en eventueel een tweede inenting (afhankelijk van het type vaccin is er al dan niet een tweede prik nodig) *.
  • Je kan enkel een afspraak maken als je een code hebt ontvangen. 
  • Ga naar de website die op je uitnodiging vermeld staat. Dit is www.laatjevaccineren.be/registratie.
  • Meld je aan met de vaccinatiecode die op je brief staat. Je kan hier je twee afspraken maken.
  • Geraak je niet online? Op je uitnodiging vind je het telefoonnummer van ons lokale callcenter. Je kan hiernaar bellen om je afspraken te bevestigen.
  • Noteer de twee afspraken in je agenda.
  * Het kan zijn dat er in je uitnodiging al twee vaccinatietijdstippen worden voorgesteld. Zorg er zeker voor dat je deze tijdstippen online bevestigt of wijzigt indien je niet kan. Wil je geen vaccin dan kan je je afspraken ook gewoon annuleren.
   

  Hou je uitnodiging goed bij

  Op de dag van je vaccinatie moet je je uitnodiging en je identiteitskaart tonen in het vaccinatiecentrum. Neem de brief mee, of toon de sms of e-mail met je persoonlijke code aan de onthaalmedewerker in het vaccinatiecentrum. Ook naar de afspraak voor je tweede vaccinatie breng je de uitnodiging en je vaccinatiekaart - je krijgt de vaccinatiekaart bij je eerste prikje - mee.

  Uitnodiging verloren?

  Je kan je uitnodiging online terugvinden via 'Mijn Burgerprofiel'. Geraak je niet online? Neem dan contact op met de Vlaamse Infolijn via het gratis nummer 1700.

  Ik wil geen vaccin

  Je laten vaccineren is een persoonlijke keuze. Je bent niet verplicht. Om verdere versoepelingen te kunnen doorvoeren is het wel belangrijk dat minstens 70% van de bevolking gevaccineerd is. Dat is de drempel om als samenleving veilig te zijn voor het coronavirus en besmettelijke varianten. Ben je ervan overtuigd dat je geen vaccin wil? Annuleer alvast je afspraak, zodat het vaccinatiecentrum weet dat je niet langskomt. Je kan een reden opgeven bij je annulatie. Surf hiervoor naar de website die op je brief vermeld staat. Geef je vaccinatiecode in en geef de reden van annulatie op.